Hösten 2014 på CRED

Posted by | augusti 20, 2014 | Uncategorized | No Comments

Så kör vi igång igen, efter en fantastisk sommar med mycket sol, bad och häng på nya och gamla, trevliga sommarhak. Fulla med energi och idéer om hur hösten ska maximeras och hur nya projekt och initiativ ska ros iland. Så ta upp kalendern och börja kryssa!

Afternoon Tea den 9 september klockan 13.30-16.00 på Tjolöholm slott i Kungsbacka, www.tjoloholm.se på temat ”Show me the money”. EU har satt upp ett mål (Tourism 2020) att inom 6 år ska omsättningen inom turismbranschen fördubblas. För att lyckas kommer vi behöva utveckla det vi har idag, men framför allt skapa helt nya former av produkter och tjänster. Tillsammans med nya former av digitalisering och kreativa finansieringslösningar kan branschen skapa många nya arbeten. I hetaste valveckan och som CRED:s första höstaktivitet bjuder vi in till en inspirationseftermiddag där vi delar idéer, får nya tankar och perspektiv på affärsutveckling inom turismbranschen. Läs mer om programmet här.

Afternoon Tea den 23 september klockan 17.00-19.00 i samarrangemang med Kulturhuset Komedianten i Varberg på temat ”Konst i en ny tid. Design för en ny ekonomi.”. Dels presenterar konstnären Annika von Hausswolff sin utställning DESTABILIA som just nu pågår i Varbergs konsthall, en utställning med bilder av utdragna guldtänder och övergivna hus som berättar om en ny tid. Dels får vi ta del av en föreläsning med Media Evolution, www.mediaevolution.se, om att designprocessen i vår tid kan få mer plats. Media Evolution är mycket duktiga på omvärldsbevakning och delar med sig av kunskap och erfarenheter från hela världen. Anmälan till lovisa@cred.nu senast den 19 september.

PechaKucha Night den 23 september klockan 20.20-ca 22.00 i samarrangemang med Kulturhuset Komedianten i Varberg – ett kalejdoskop av idéer, tankar och passioner. En mötesplats där alla är välkomna att ta något gott att dricka eller äta och lyssna på 8 personers passioner och idéer i exakt 6 minuter och 40 sekunder per talare. Gratis och vettig underhållning helt enkelt. Vi har talare från forskning inom konst, kreatörer och entreprenörer och alla ska de berätta något utifrån temat NYTID. Ingen anmälan krävs för att komma och lyssna.

Afternoon Tea den 14 oktober klockan 16.00-18.00 på temat ”Att designa digitala processer för events”. Christian Frick, grundare av Fundsurf (www.fundsurf.com), har koll på hur vi beter oss på nätet tillsammans med hur vi beter oss inför att vi ska delta på events eller åka till en ny plats. Han berättar om sina kunskaper samt om det verktyg han utvecklat som hjälper dig få betalt för saker du arrangerar. Plats ännu okänd. Anmälan till lovisa@cred.nu senast den 10 september.

Pecha Kucha Night den 18 november klockan 20.20-ca 22.00. Även denna gång ett kalejdoskop av idéer, tankar och passioner. Dagen efter firas Internationella Mansdagen och detta till ära har vi temat MUSTASCH på kvällens PechaKucha Night. To be continued vad vi fyller denna kväll med för talare och vart vi håller hus… Intresserad av att tala? Skicka ett mail till lovisa@cred.nu. Ingen anmälan krävs för att komma och lyssna.

Vi vill också tipsa om en temakväll som arrangeras av företagsnätverket COMMIT den 29 oktober med fokus på e-handel: ”Första steget mot en framgångsrik e-handel”. Aktiviteten vänder sig till dig som antingen har en e-handel som du vill vidareutveckla, men framför allt till dig som går i tankarna att starta upp en försäljning på nätet. Vad bör man förbereda innan man lanserar en butikslösning, vilka delar kan du hantera själv och när är det smart att ta hjälp? Hur fungerar kunderna och hur kan du använda sociala medier knutet till en e-butik? Dessa frågor och många fler hoppas man kunna ge svar på under kvällen. Håll utkik efter mer info i CREDs kanaler.

 

Aktiviteterna är kostnadsfria tack vare Alexandersoninstitutets satsning på efterfrågad utveckling. Afternoon Tea finansieras genom projektet KASK INKUBATOR MATCH och PechaKucha Night genom projektet Efterfrågad utveckling.

Förresten! Anna Linton och Lovisa Jacobsson, som under flera år arbetat med CRED, kommer i höst även börja arbeta med med en sprillans ny Yrkeshögskoleutbildning på Campus Varberg. Utbildningen heter Turism- och destinationsutvecklare och tar den 1 september emot 25 taggade människor som vill bidra till utvecklandet av Sveriges många destinationer. Nu är alltså större delen av CRED crew utbildare av Sveriges och världens framtida destinations- och upplevelseutvecklare genom denna nya utbildning samt Event Management på Campus Varberg med CREDs projektledare Anders Hultén som utbildningsansvarig. Har du något case som du tror studenterna skulle vara intresserade av att fördjupa sig i? Hör av dig till oss i så fall.  Läs mer om Turism- och destinationsutbildningen här.

Vi ses!