Interactive: BY:LARM & SXSW

Posted by | mars 05, 2014 | Uncategorized | No Comments

En vecka innan SXSW drar igång i Austin, en av världens främsta mötesplats för musik, film och interactive arrangerades en norsk motsvarighet i Oslo: ByLarm. Själva festivalen är en av Norges största musikfestivaler som likt SXSW har utökats med en konferensdel på temat interactive. Start-up bolag träffar investerare i en pitchfest blandat med workshops och föreläsningar. CRED och Jesper Täktblad, Event Mangagement student på Campus Varberg var på plats i Olso för omvärldsbevakning och nätverkande.

Morgonens första föreläsning presenterades av Michael Conover – Senior Data Scientist hos LinkedIn där han pratade om hur vi med informationsvisualiseringsteknik mäter människor beteende och beteendemönster. Hur vi ska kunna förstå strukturen av de stora mängder data och information i inom ett företag.

Dagens andra föreläsare var John Lunn – Global Director of PayPal Developer Network. Pratade om hur framtiden kommer se ut gällande betalningar och betalningssystem och att det är en väsentlig del för nya tech start-ups bolag.

Efter lunch presenterade StartupLab tävlingen ”The Nordic’s hottest tech startu-ps där 24 start-up bolag delades upp i tre grupper där de fick presentera sin idé i 6 minuter. Två bolag från varje grupp gick vidare till Finalen där samma procedur framträdes. Publiken bestående av investerare och andra star-up bolag fick då rösta på vilken idé de tyckte var bäst. Vinnaren fick The Grand Prize, utmärkelsen för entreprenörskap, inklusive en nätverks resa till Boston och Silicon Valley. Vinnarna var Rendra AS – https://www.rendra.no/ – Erbjuder ett innovativt verktyg som möjliggör snabba och effektiva operationer i olika byggprojekt.

På fredag åker Jesper vidare till Austin och SXSW för att arbeta med The House of Songs och supporta den svenska delegationen och Swedish Boot Camp – som i år intar SXSW.

Jesper jpg”Efter att tagit del av miniversionen SXSW här i Oslo ser jag fram emot att åka över Atlanten för ”The Real Deal” – Två veckor av interactive, film och musik i ”Live Music Capital of the World” – Austin, Texas”

The House of Songs; www.thehouseofsongs.com
Följ Swedish Bootcamp här;  http://swedishbootcamp.com
BY:LARM; http://www.bylarm.no
SXSW; http://sxsw.com