CRED önskar GOD JUL och GOTT NYTT 2014!

Posted by | december 20, 2013 | Uncategorized | No Comments

julshopVARBERG (Halland):

Under hösten har vi lagt stort fokus på att se över och tänka till kring de mötesplatser som CRED varit involverade i att initiera och utveckla i Varberg och Halland. Många människor har varit inblandade och pussel har lagts tillsammans. Vi har under hösten haft möjlighet att arbeta med våra processer i en tidigare butik i Galleria Trädgården i Varberg. Här har vi hunnit ha workshops, möten, pop up jul-shop och vernissage. Som ett resultat av höstens arbete kommer vi under våren arbeta mycket med utvecklingen av Designwalk och en hub av Coastal Culture för att skapa mer affärsnyttanytta och liv i våra städer. Några av människorna vi mött under hösten har vi träffat genom dessa aktiviteter:

Business Lab i Varberg och Halmstad, Afternoon Tea i Varberg och Kungsbacka, utvecklingsworkshop av Coastal Culture, Innovation Camp där 4 halländska företag deltog och mötte kompletterande kompetenser inom forskning, upplevelsedesigners, konstnärer innovationskonsulter och affärsutvecklare på temat ”Attraktiva platser och vardagslivet i en ny kustkultur”. Och slutligen genom Pop up jul-shop och julfrukost med dopp den 3 december!

DCIM100GOPROVISBY:

Om vi zoomar ut på en nationell nivå har CRED i samarbete med Generator Sverige under hösten 2013 processlett Creative Sweden 2020, ett e-manifest och en agenda som sammanfattar hur arbetet med utvecklingen av och med hjälp av de kreativa näringarna kan ske i framtiden. Med utgångspunkt i 7 olika ämnen (ex gränsöverskridande möten, attraktionskraft och internationaliseringen) som vi tog fram under Generatorkonferensen i Visby 18-19 november crowdsoursades detta e-manifest tillsammans med konferensens 120 deltagare. Creative Sweden 2020 sammanfattar varför dessa 7 områden är viktiga, konkreta åtgärder som bör vidtas och vem som kan vara med och påverka för att det ska ske en förändring och utveckling. Vid konferensens slut överlämnades e-manifestet till kultur och näringsdepartementet som en gemensam gåva till framtiden. Läs Creative Sweden 2020 här. CRED hoppas att e-manifestet blir ett inspirationsdokument till alla Sveriges kommuner och regioner kring idéer på kommande aktiviteter och projekt för att utveckla kreativa näringar i praktiken.  Alla deltagare fick en uppgift med sig hem – vad innebär dessa områden för mig och min plats och vilka kan jag samverka med för att fortsätta utveckla.

ai_kronprinesessan_0301_WEBBVÄRLDEN:

Som avslutning på terminen fick CRED möjligheten att tillsammans med Idélaboratoriet åka till Colombia och staden Medellin och berätta om hur Sverige och Halland byggt upp ett innovationssystem med fokus på de kreativa och kulturella näringarna. Vi träffade innovationskonsulter, universitet och företagsnätverk och berättade om hur vi på ett praktiskt plan skapar hållbar tillväxt med utgångspunkt i mötet mellan forskning, utbildning, näringsliv och kultur. Vi lärde ut metoder ur metodhandboken TODO och höll Business Lab. Fantastiskt kul att lära av varandra och se att metoderna funkade så bra även på andra sidan jorden.

Sist men inte minst vill vi klämma in två extra V. V som i VICTORIA och dubbel-V som i ny WEBB. I samband med invigningen av Varbergs Energis värmeverk ”Flisan af Varberg” besökte HKH Kronprinsessan Victoria Alexandersoninstiutet där CRED fick möjligheten att presentera vår verksamhet och våra metoder för kronprinsessan. Kronprinsessan lyssnade väldigt engagerat och frågade om hon fick ta med sig Business Labs-dukarna hem till Hovet. Självklart fick hon det och CRED kan numera titulera sig som kunglig hovleverantör av innovationsprocesser.

Med denna summering och sprillans ny webb önskar vi er alla: en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.

Vi ses 2014!

LADDA NER VÅRENS PROGRAM