En mobil och temporär forsknings- och utvecklingsavdelning till Varberg den 22–23 oktober

Posted by | oktober 22, 2013 | Uncategorized | No Comments

Fyra halländska företag får den 23 oktober möjligheten att ha ett eget forsknings- och utvecklingsteam i Varberg. Vilka företagen är, är hemligt och likaså vilka de internationellt erkända forskarna från Lund, Halmstad och Melbourne är som företagen ska arbeta tillsammans med under en dag.

Ett forskarteam om 10 personer kommer den 22–23 oktober till Varberg för att möta fyra halländska företags framtida utmaningar i en Innovation Camp som arrangeras av Alexandersoninstitutet genom CRED – Creative Destination Halland. Dagen bjuder på expertiser inom allt från digital kultur, konsumtion, vardagsliv, digitala beteenden och sociala medier, till brädsporter, storytellning, attraktivitet och upplevelsedesign. Tillsammans ska deltagarna i en heldags workshop arbeta med hur företagen kan skapa en stark image och attraktionskraft i en ny kustkultur. De vill ta reda på hur vi vill leva våra liv i framtiden och vad vi som kunder är beredda att betala för – vad vi längtar efter egentligen.

KOMPETENSKROCKAR

I Innovation Campen ”krockas” företagens kärnkompetens med internationella forskare, kreatörer och studenter för att tillsammans innovera idéer och nya kunderbjudanden som svarar upp mot framtidens drömmar. Under en dag öppnas dörren mot framtiden och blandar personer, kompetenser och råvaror. Syftet med Innovation Campen är att lyfta blicken från det operativa arbetet, att fundera på framtiden och att skapa nya kunderbjudanden, koncept och innovationer.

PECHAKUCHA NIGHT #8

Inte bara de fyra företagen får ta del av ny kunskap och kompetens under dessa dagar. Den 22 oktober arrangeras återigen PechaKucha Night där åtta presentatörer från olika områden berättar om sina intressen, passioner och intressanta kunskaper. Två av talarna är forskare som deltar på onsdagens Innovation Camp.

Den Varbergsbaserade surffotografen Mikael Pilstrand är en annan av kvällens presentatörer, han kommer att berätta om sin passion och sina bilder från boken Svart Vatten. Mikaels bilder pryder även restaurang Namis väggar, där PechaKucha Night #8 hålls. Vi har för första gången också en präst bland presentatörerna, jämte en personlig tränare, en mamma, en konstnär och en varumärkesnörd. Samtliga presentatörer kommer på något sätt att koppla sitt ämne till temat ”Mörker”. Hur många vinklingar kan det finnas?!

Presentationerna tillsammans med en bit mat, en japansk sake eller annan god dryck skapar den underbara avslappnade känsla som alltid lägger sig över en PechaKucha Night. I det globala PechaKucha-nätverket, som finns i över 680 städer, är det förutom Varberg även Aberdeen i Skottland som håller event denna kväll. Om man vill delta i Varberg så dyker man upp innan startskottet klockan 20.20.

page1image26960

KONTAKT

Anna Linton, Alexandersoninstitutet
Projektledare för CRED – Creative Destination Halland E-post: anna@cred.nu Telefon: 0703-73 93 77

MER INFO

Metoden bakom Innovation Camp bygger på forsknings- och utvecklingsprojektet MAKExperience projektlett av Swerea IVF; att erfarenheter och kompetenser från traditionell industri och upplevelseindustri som arbetar tillsammans och innovationer uppstår genom nya kombinationer och idékrockar. På så sätt tränas vi i att vara kreativa för att utveckla erbjudanden som möter kundernas egentliga behov.