CRED processleder Creative Sweden 2020

Posted by | oktober 03, 2013 | Uncategorized | No Comments
FCreative_Sweden_2020_Blue-Yellowem år i rad har Generatorkonferensen arrangerats på olika platser i Sverige. Konferensen har varit en viktig samlingspunkt för offentlig sektor, näringsliv, akademi och kreatörer för att diskutera de kulturella och kreativa näringarnas aktuella position, dess utveckling och framtid. I år kommer det se annorlunda ut. I och med Generator Sveriges besked om nedläggning befästes en vilja att lämna kvar något som långsiktigt kan påverka utvecklingen på området. Nästa år startar en ny programperiod och inom EU har man valt att storsatsa på de här näringarna i och med Creative Europe. Då ställer vi oss frågan: hur kan vi arbeta vidare i Sverige framöver? Agendan Creative Sweden 2020 kommer att sammanfatta våra gemensamma tankar och idéer och hur arbetet med utvecklingen av och med hjälp av den kreativa sektorn kan fortsätta från 2014 och framåt. Det blir Generator Sveriges och konferensens gemensamma bidrag till framtiden.
Anna Linton, projektkoordinator på Alexandersoninstitutet och projektledare för CRED – Creative Destination Halland kommer processleda Creative Sweden 2020 tillsammans med Generators VD Johanna Skantze. Båda har stort intresse och mångårig erfarenhet av innovationsprocesser, entreprenörskap och regionala utvecklingsprojekt. Tillsammans med Jonas Michanek har de tagit fram den populära handboken TODO-utvecklingsarbete av kreativa näringar i praktiken.
Hoppas att vi ses!
När, var, hur: 19 nov 2013, Visby. Begränsat antal platser! Det är först till kvarn. Sista anmälningsdag är den 11 oktober. Anmäl dig här.